Shisha Mirror Embroidery

Shisha Spiegel Borduren

Deze werkwijze heb ik toegepast op een buideltasje voor wereldse fietsers, juist: een model voor mijzelf. Een handig beetje hippie modelletje. Jammer dat ik lukraak begonnen ben met shisha spiegelwerk en er vanzelf een ontwerp ontstond waarvan ik achteraf zie dat er niet over nagedacht is. Dat moet anders.

Ik kan nog steeds putten uit een verzameling stoffen en voorraad garens. Deze heb ik meegenomen van mijn reizen. De meeste garens komen uit Pakistan en de stoffen uit Nepal. Ik probeer niks te kopen, enkel te hergebruiken, er is al meer dan genoeg afval. Op het moment heb ik een jeans uit India aan stukken geknipt, deze heb ik jaren geleden gekocht in Puducherry. Eveneens laat ik me inspireren op spullen die ik gekocht heb tijdens mijn reizen, zo ben ik nu bezig met shisha spiegelwerk geïnspireerd op portemonnees uit Afghanistan.

Shisha mirror embroidery

Shisha Mirror Embroidery

This process, I applied to a pouch for world cyclists, just a model for myself. A fun little groovy hippie example. Too bad that I started haphazardly with shisha mirror work, noticing that a design made in advance would have been better. I must change this method.

Here at home, I have a stock of fabrics and yarns I took from my travels. Most yarns come from Pakistan and fabrics from Nepal. I try not to buy anything, just reuse, as there is already too much garbage. Right now, I’ve cut a jeans from India to pieces, one that I bought years ago in Puducherry. I also get inspired by things that I bought on my travels, I am now working with inspired shisha mirror work on purses from Afghanistan.

Don't just stop here, I appreciate your thoughts too : )

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.